1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Adilcevaz’da Doğalgaz Çalışmaları Başladı

Adilcevaz’da Doğalgaz Çalışmaları Başladı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde doğalgaz altyapı çalışmaları kesilen kurbanın ardından yapılan dualarla başladı.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde doğalgaz altyapı çalışmaları kesilen kurbanın ardından yapılan dualarla başladı.

İlçe halkının uzun süredir beklediği doğalgaz hattı döşeme çalışmaları Belediye başkanı Necati Gürsoy’un girişimleri neticesinde Doğu gaz firması tarafından ilk kazma vuruldu. İlçenin gelişimi için kilit önem taşıyan ve ilçeyi cazibe merkezi haline getirecek doğalgaz şebeke çalışmaları kurban kesilerek düzenlenen törenle başladı.

Düzenlenen törene Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Adilcevaz Kaymakamı İsmail Demir, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Ak Parti İl Başkanı Engin Günceoğlu, Ak Parti Adilcevaz İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu, İl Genel Meclis üyesi Nevzat Karahan, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanı Bülent Küfüdür, Doğu Gaz Genel Müdürü Serhat Demircan, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Doğalgaz çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade ederek, "Normal şartlarda doğalgazın gelmesi gereken nüfusun belli olduğu ilçelere belli dönemlerde tarih verilmiş. Adilcevaz’a verilen yatırım tarihi 2026 yılıydı. Yani Enerji Bakanlığı Adilcevaz’a yapılması planlanan doğalgaz ile ilgili yatırım programı 2026 yılına alınmıştı. Biz bu konuyu Enerji bakanımızla defalarca görüştük. Doğu gaz ve firma sahipleriyle defalarca görüştük. Çok şükür bu konuda kendilerini ikna ettik ve bugün Adilcevaz ilçemizin doğalgaz hattı çalışmalarını başlattık. Seneye Allah nasip ederse, bir engel çıkmazsa Adilcevazlı hemşerilerimiz evlerinde doğalgaz kullanmaya başlayacaklar. Bu çalışmanın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, Doğalgaz şebeke hattı çalışmalarının başlamasının sevincini yaşadıklarını ifade ederek, "Daha önceden nüfusu 20 binin altında olan yerlere doğalgazın gelmesi konusunda yaşanan sıkıntılardan dolayı ilçemize doğalgazın gelmesinde gecikme yaşandı. Fakat yeni çıkan yasayla birlikte nüfusu 15 binin üstünde olan yerlere doğalgaz verilmesi kararıyla birlikte Milletvekillerimizin yardım ve destekleriyle ilçemizin de doğalgaza kavuşması için çalışmalara başlandı. İnşallah çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ilçemizde de doğalgazı kullanmaya başlamış olacağız. Bu projemizin ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Doğu Gaz Genel Müdürü Serhat Demircan ise, ilçede doğalgaz çalışmalarını başlattıklarını ifade ederek, çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 2023 yılı içerisinde ilçedeki hanelerin yüzde 70’ine doğalgaz vermeye başlayacaklarını söyledi.

Programa telefonla bağlanarak bir konuşma yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ise, yapımına başlanan doğalgaz çalışmalarının hayırlı olmasını diledi.


img-20220824-152417.jpgdsc-0028-003.jpgdsc-0005-001.jpgdsc-0006-001.jpgdsc-0009-003.jpgdsc-0012-001.jpgdsc-0014.jpgdsc-0016-001.jpgdsc-0030-004.jpgdsc-0046-003.jpgdsc-0048-005.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 6265 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
2 Yorum