1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Adilcevaz’da Desteklenecek Tarım Ürünleri Belirlendi

Adilcevaz’da Desteklenecek Tarım Ürünleri Belirlendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde desteklenecek tarım ürünleri belirlendi.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde desteklenecek tarım ürünleri belirlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Milli Tarım Projesi Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamında Adilcevaz’da desteklenecek tarım ürünleri belirlendi. Yapılan Çalışmalar kapsamında Adilcevaz’da Arpa, Buğday, Kuru Fasulye, Nohut, Ayçiçeği, Yem Bitkileri, Patates, Tritikale ve Çavdar olmak üzere 9 çeşit tarım ürünü desteklenecek. 

Bitlis merkezde Arpa, Buğday, Kuru Fasulye, Yem Bitkileri ve Patates olmak üzere 5 çeşit ürün, Ahlat’ta Arpa, Buğday, Kuru Fasulye, Nohut, Ayçiçeği, Yem Bitkileri, Patates ve Aspir olmak üzere 8 çeşit ürün, Güroymak’ta Arpa, Buğday, Kuru Fasulye, Nohut, Yem Bitkileri, Patates ve Soğan olmak üzere 7 çeşit ürün, Hizan’da Buğday, Kuru Fasulye ve Yem Bitkileri olmak üzere 3 çeşit ürün, Mutki’de Arpa, Buğday, Mısır, Kuru Fasulye, Yem Bitkileri ve Patates olmak üzere 6 çeşit ürün, Tatvan’da ise Arpa, Buğday, Çavdar, Kuru Fasulye, Nohut, Yem Bitkileri ve Patates olmak üzere 7 çeşit ürün bakanlık desteklemelerinden faydalanabilecek.

Yapılacak yeni destekleme modelinde düşünülen ürünlerin tespitinde kamu, STK’lar ve üniversitelerin görüşleri alındı. 2018 sezonunda uygulamasına geçileceği bu model kapsamında desteklenecek ürünlerin dağılım listelerinin; kooperatiflere, birliklere, odalara ve üreticilere duyurulmasıyla ilgili olarak il ve ilçe müdürlüklerine talimat gönderildi.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 4068 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.