1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Adilcevaz’da Depremzedeler İçin Başlatılan Kan Bağışına Yoğun İlgi

Adilcevaz’da Depremzedeler İçin Başlatılan Kan Bağışına Yoğun İlgi

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Van Kızılay Merkezi tarafından depremzedeler için başlatılan kan bağışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Van Kızılay Merkezi tarafından depremzedeler için başlatılan kan bağışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası Kızılay, Adilcevaz’da kan bağışı çağrısında bulundu. Kan bağışı çağrısına vatandaşlar duyarsız kalmadı.

Deprem bölgesindeki yaralarının sarılması için kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar, Kızılay tarafından ilçe meydanında kurulan kan bağışı merkezine akın etti. Kan bağışına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar depremzedelere kan vermek için sırada bekledi.

Kan bağışında bulunan vatandaşlardan Kenan İkibeş, kan bağışının vatandaşlık görevi olduğunu ifade ederek, "Van Bölge Müdürlüğünden gelen Kızılay kan merkezine kan bağışında bulunuyoruz. Kan vermek isteyen vatandaşlarımızın buraya gelip depremzede kardeşlerimiz için kan bağışında bulunmalarını istiyoruz. Yapacağımız kan bağışı sayesinde belki de bir hayat kurtaracağız. Onun için herkesin buraya gelip kan bağışında bulunmalarını rica ediyoruz. Bizler vatandaşlık görevimizi yaparak gelip kan bağışında bulunduk" dedi.

Emin Başbay isimli vatandaş ise, "Öncelikle Türkiye’mize, vatandaşlarımıza, vatanımıza ve milletimize geçmiş olsun. 11 ilimizde insanlarımız bir deprem yaşadı. Depremzede vatandaşlarımıza destek olabilmek için bizde gelip kan bağışında bulunduk. Çünkü kana ihtiyaç vardır. Bütün insanlar gelip burada kan bağışında bulunsun. Depremzede kardeşlerimizin her türlü ihtiyaçlarında yanlarındayız. Kızılay’a vermiş olduğumuz kan bugün onlara lazımdır, yarında bize lazım olacak. Vatanımızı, milletimizi, insanlarımızı unutmamak lazım. Onların canı acıyorsa, bizimde canımız acıyor. Onlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Maddi, manevi ve kan olarak ne lazımsa vermeye hazırız” dedi.


89754-3.jpg89754-7.jpg89754-10.jpg89754-13.jpg89754-15.jpg89754-19.jpg89754-20.jpg89754-25.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 3029 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.