1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Adilcevaz’da Ayran Aşı ve Balık Festivali Düzenlenecek

Adilcevaz’da Ayran Aşı ve Balık Festivali Düzenlenecek

Bitlis’in Adilcevaz İlçesinde İnci Kefali balığı ve ayran aşı festivali düzenlenecek.

A+A-

Bitlis’in Adilcevaz İlçesinde İnci Kefali balığı ve ayran aşı festivali düzenlenecek.

İlçe sahilinde bulunan iskelede düzenlenecek olan festival, 24 Mart 2018 Cumartesi günü Saat: 11.00’de yapılacak. Van Gölü Aktivistleri öncülüğünde yapılacak olan etkinliğe Adilcevaz Belediyesi, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası destek verecek.

Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Aldağ, ilçede ilk defa böyle bir etkinlik düzenleyeceğini ifade ederek, "Ülkemizin en büyük gölü olan Van Gölü’nde yaşayan inci kefali balığının korunması ve tanıtımına katkı sağlamak ve bu balığın bilinçli bir şekilde tüketiminin arttırılması amacıyla Van Gölü Aktivistleri öncülüğünde ilçemiz sahilinde inci kefali balığı ve ayran aşı festivali düzenlenecek. Festivalde yaklaşık 300 kilo inci kefali balığı kullanılacak ve ayran aşı ile birlikte 1500 kişiye ekmek arası balık ve ayran aşı ikram edeceğiz. Ayrıca yöresel sanatçılarımız Burak Karahan ve Adem Küçük söyleyecekleri türkülerle etkinliğe renk katacak.Tüm halkımızı düzenleyeceğimiz festivale katılmalarını bekliyoruz" dedi.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 5300 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.