1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Adilcevaz’da Abdulkadir Geylani’yi Anma Programı Düzenlendi

Adilcevaz’da Abdulkadir Geylani’yi Anma Programı Düzenlendi

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Geylanlı Hanımlar Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Büyük İslam Alimi ve Mutasavvuf Sultanul Evliya Gav-su Azam Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretlerini Anma ve Anlama programı gerçekleştirildi.

A+A-

Tuncer NACAR / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Geylanlı Hanımlar Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Gav-su Hak’kı Arayanlar ve Hak’ka Çağrı Derneğinin de katılımı ile Büyük İslam Alimi ve Mutasavvuf Sultanul Evliya Gav-su Azam Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretlerini Anma ve Anlama programı gerçekleştirildi.

Adilcevaz kapalı spor salonunda bu yıl üçüncüsü düzenlenen programa Ceylani ilim Arastırma ve Yayın Merkezi Yönetim Kurul Başkanı Seyyid Şerif Prof. Dr. Muhammed Fadıl Geylani Hazretleri, Gav-su Hak’kı Arayanlar ve Hak’ka Çağrı Dernegi kurucusu Seyyid Abdulmetin Mala, Gav-su Hak’kı Arayanlar ve Hak’ka Çağrı Derneği Baskanı Seyh Seyyid Abdulcemil Mala EL Kadiri EL Ayni ve çevre illerin ulemaları katıldı.

Geylanlı Hanımlar Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Seyyide Şerife Eğitimci Yazar Selma Medeni Yüzer’in ev sahipliği yaptığı programda; Neden tasavvuf ve neden Şeyh Abdulkadir Geylani Hazretleri konuları üzerinde durularak konuşmalar yapıldı.

Programda; Kuranı Kerim Tilaveti, Selamlama Konuşmaları, Şiirler, İlahiler, Semazen Gösterisi, Devranı Zikir, Kutsal Emanetleri Ziyaret ve Sinevizyon gösterimi yer aldı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği programda, konuşma yapan Prof. Dr. Muhammed Fadıl Geylani Hazretleri şunları söyledi; "Tasavvufun hakikatleri Abdulkadir Geylani Hazretlerinin yoludur. Onun reçeteleri uygulandığı zaman İslam aleminde kesinlikle barış ve huzur sağlanacaktır. Tasavvufun Hakikati; Uhuvettir, ilimdir, birlik beraberliktir, malın adaletli dağılımıdır. Bu reçeteyi İslam alemi uygularsa iç ve dış düşmanlarını def edebilir" dedi.

Dünyada ilk defa yurt dışındaki büyük araştırmaları sonucu Geylani Tefsirine ulasan ve geçtiğimiz yıllarda bu büyük eseri okuyucularla buluşturan Prof. Dr. Muhammed Fadıl Geylani Hazretleri konuşmasına şöyle devam etti; "İslam alemi bugünkü zilletten nasıl kurtulur. Perişan olmuş zillete düşmüş bir İslam alemi mevcuttur. O halde Ceddim olan Gavsu Azam Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretlerinin reçetelerini uygulamaya koyulmalıyız. Cehaleti ilimle kaldırmalıyız. Cahil olan insan kendine de zulüm eder başkasına da zulüm eder ama hiç o zulmün farkında değildir. Bu sebeptendir ki cehaleti ilimle kaldıracağız" diye konuştu.

Geylanlı Hanımlar Derneği Başkanı Selma Medeni Yüzer yaptığı konuşmasında Tasavvufun önemine değinerek, "Tasavvuf; kalbi saf yapmak, kötü huylardan arındırıp iyi huylarla doldurmaktır. Tasavvufun lideri evliyaların en büyüğü sultanı Gavsul Azam Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleridir. Tasavvufta ilerleyebilmek için İslam dininin öngördüğü emir ve yasaklara uymak şarttır. Ayrıca Kur-an ve sünnette çokça övülen ve emredilen zikire önemli yer ayırmak gerekir. Bunların yanında tasavvuf yolunu bilen ve yolculara önderlik edebilen bir rehbere (mürşit) ihtiyaç vardır. Mürşid-i Kamili aramanın dinimizin emri olduğunu Maide-35’de “O’na kavuşmak için vesileler arayın.” ( Ceylanî Tefsiri) ayeti celilesiyle anlıyoruz. Bu vesile mürşidi kamillerdir. Bu anlamda pek çok ayet mevcuttur. Son olarak Adilcevaz’ımızın böylesine büyük bir organizasyonda, Tasavvuf önderlerimize ev sahipliği yapmış olması Doğu ve Güneydoğu Anadolu’muzun sıkıntılı olduğu bu dönemde inşallah büyük bir dua oluşumuna ve manevi şifalara vesile olacaktır" dedi.

baslik.jpg
dsc_0704.jpg
dsc_0781.20150915132740.jpg
dsc_0804.jpg
dsc_0715.20150915092153.jpg

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 10983 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum