1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adilcevaz’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Adilcevaz’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü dolayısıyla program düzenlendi.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü dolayısıyla program düzenlendi.

Adilcevaz Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi parkında düzenlenen program, saygı duruşunun ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Müftüsü Abdulhekim Öz tarafından şehitler için dualar yapılmasının ardından, 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterisi yapıldı.

Programda konuşan Adilcevaz Kaymakamı Tunahan Çil, 15 Temmuz’un gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirterek, "Bundan 4 yıl önce 15 Temmuz gecesi ülkemiz hain bir darbe girişimi yaşadı. Din istismarcısı FETÖ terör örgütü iç ve dış mihraklarıyla birlikte ülkemizin seçilmiş hükümetini alaşağı etmeye çalışarak devleti ele geçirmeye çalıştı. Ancak o gece Cumhurbaşkanımızın talimatıyla halkımız fedakârlık örneği sergileyip sokaklara inerek bu hain kalkışmaya fırsat vermedi. Ardından demokrasi nöbetleri tutuldu. Rabbim bir daha böyle bir geceyi ülkemize yaşatmasın" dedi.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, tüm Türkiye'de olduğu gibi Adilcevaz'da da insanların vatanı, bayrağı, geleceği ve özgürlüğü için darbecilere karşı meydanlara çıktığını belirterek, "2016 yılında 15 Temmuz’da hainler ve içimizdeki işbirlikçileri birlikte hareket ederek ülkemizi ele geçirmeye çalıştılar. Ancak bu ülkenin vatansever halkı ölüme karşı darbeye karşı çıkarak bu hain darbe girişimini engelledi. Geçmişte silahlar, tanklar darbeler yaparak ezanları sustururdu, fakat 15 Temmuz hain darbe girişiminde insanlar ellerinde silah olmadan tankları durdurdu. Ezanlar, salalar darbeyi durdurdu. 15 Temmuz, alçak darbe girişimini gerçekleştirenler ve onların fikir babaları uzun yıllar bugün için hazırlandılar. Çok ince hesaplar, çok sinsi planlar yaptılar ama en önemli hesabı, yüce Allah'ın hesabını unuttular. Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Bu alçak, faşist ve gerici darbe girişimi yüce Allah'ın yardımı, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümetimiz, siyaset kurumunun dik duruşu ve milletimizin ferasetiyle çok şükür bertaraf edildi. İnşallah bundan sonra böyle darbeler bir daha olamayacak. Ülkemizin büyümesini ve gelişmesini bundan böyle kimse engelleyemeyecek. Bu topraklarda yaşayanlar olarak o gece el ele, gönül gönüle verdik ve hep beraber bir tarih yazdık. Bizleri muvaffak eden Allah’a binlerce şükürler olsun" dedi.

dsc_0092-010.jpgdsc_0085-010.jpgdsc_0058-016.jpgdsc_0046-029.jpgdsc_0055-015.jpgdsc_0060-015.jpgdsc_0066-019.jpgdsc_0081-013.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 17015 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.