1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Adilcevaz Kalesi Restore Edilecek

Adilcevaz Kalesi Restore Edilecek

Adilcevaz Kalesi, Belediye başkanı Necati Gürsoy’un girişimleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilerek turizme kazandırılacak.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Adilcevaz Kalesi, Belediye başkanı Necati Gürsoy’un girişimleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilerek turizme kazandırılacak.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un uzun süredir Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmelerini yaptığı Adilcevaz Kalesinin restore edilmesi projesinde karar çıktı. Tarihi Urartular dönemine giden tarihi Adilcevaz Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile yaklaşık 3 milyon lira harcanarak restore edilip ilçenin turizmine kazandırılacak.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçedeki tarihi yapılara da sahip çıktıklarını ifade ederek, "Adilcevaz Belediyesi olarak yaptığımız çalışmaların yanı sıra tarihi ve kültür miraslarımıza da sahip çıkmaya devam ediyoruz. İlçe merkezinin hemen batısındaki tepenin üzerinde bulunan ve tarihi Urartular dönemine ait, tarihi ve kültür mirasımız için çok önemli olan Adilcevaz Kalesi yaptığımız girişimler sonucunda Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilerek turizme kazandırılacak. Aynı zamanda ilçemizdeki tarihi Tuğrul Bey ve Ulu caminin çevre düzenlemesi ve yenileme çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmalarda inşallah bu yıl içerisinde tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacaktır. Bedeli yaklaşık 3 milyon lira civarında olacak olan Adilcevaz Kalesinin de çalışmaları inşallah en kısa süre içerisinde başlayacak. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte hem ilçemiz turizmine önemli bir katkı sağlanmış olacak hem de tarihi yapılarımızı aslına uygun olarak gün yüzüne çıkartmış olacağız. Bu projemizin geçmesinde önemli katkıları olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Vedat Demiröz’e, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

1-(33).jpgo1010088.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 8270 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum