1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. 63 Dağcı Süphan Dağı’na Demokrasi Tırmanışı Yapacak

63 Dağcı Süphan Dağı’na Demokrasi Tırmanışı Yapacak

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 13’ü kadın 63 dağcı, Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nden Süphan Dağı’na 15 Temmuz Şehitlerini Anma tırmanışı gerçekleştirecek.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 13’ü kadın 63 dağcı, Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nden Süphan Dağı’na 15 Temmuz Şehitlerini Anma tırmanışı gerçekleştirecek.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla düzenlenen tırmanışa katılacak dağcı ekibi, Adilcevaz sınırları içerisinde bulunan 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’na zirve tırmanışı yapacak.

Tırmanışa katılacak dağcılar, Süphan Doğa Sporları Derneği (SUPHANDOSD) Kulübü Başkan Yardımcısı Sedat Kaplancı öncülüğünde, ilçeye 13 Kilometre uzaklıkta bulunan Yıldız Köyünden Süphan Dağı’nın 2 bin 850 metresinde bulunan kamp alanına hareket etti. Kamp alanındaki etkinliğe Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman ve Belediye Başkanı Necati Gürsoy’da katıldı.

Dağcılar, 15 Temmuz gecesi 02.00’de yaklaşık 7 saatlik yürüyüşle 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’nın zirvesine ulaşarak burada 15 Temmuz Şehitlerini anacak.

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Süphan Dağı’nda demokrasi ateşinin yakılacağını ifade ederek, "15 Temmuz’un yıldönümünü anma etkinlikleri kapsamında ülke çapında 15 zirveye 15 tırmanış düzenlenecek. Bu nedenle Süphan Dağı’na da zirve tırmanışı yapılacak. İnşallah bu akşam hava karardığında ise Süphan Dağı’nın ortalarında 15 Temmuz Demokrasi ateşini yakacağız. Ardından dağcı arkadaşlarımız bu geceyi burada konaklayıp yarında Süphan Dağı’na zirve yapacaklar. Bu vesileyle bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum ve 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anıyorum" dedi.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, 15 Temmuz şehitleri anısına Süphan Dağı’na zirve tırmanışı yapılacağını ifade ederek, "15 Temmuz şehitlerimizi anmak için Türkiye’nin en büyük zirvelerinden birisi olan Süphan Dağı’na demokrasi tırmanışı yapacağız. Ülke genelinde tırmanış gerçekleştirilecek olan dağlar içerisinde en büyük dağımız olan Süphan Dağı’nda demokrasi ateşini yakacağız. Daha önce Süphan Dağı’na ilk defa 2015 yılında zirve yaptım. İnşallah bu etkinliklerden sonra 12 Ağustos’ta ise yine Süphan Dağı’nda etkinliklerimiz olacak. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bundan böyle şehitler tepesi bir daha yeni şehitleri görmez. Bu bayrağımız inmez, ezanımız dinmez. Bu etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

dsc_0054-005.jpgdsc_0061-004.jpgdsc_0078-006.jpgdsc_0092-005.jpgdsc_0096-005.jpg
dsc_0101-007.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 2811 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum