1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 512 İlçede Bedelsiz Arazi Verilecek! Listede Adilcevaz’da Var

512 İlçede Bedelsiz Arazi Verilecek! Listede Adilcevaz’da Var

Organize sanayi bölgelerindeki arazilerin bedelsiz olarak yatırımcılara verilmesinin önünü açan düzenlemede geçtiğimiz günlerde kritik bir değişiklik yapıldı.

A+A-

Organize sanayi bölgelerindeki arazilerin bedelsiz olarak yatırımcılara verilmesinin önünü açan düzenlemede geçtiğimiz günlerde kritik bir değişiklik yapıldı.

200 bin kişiye iş kapısı açması beklenen organize sanayi bölgelerine yönelik bedelsiz arazi tahsisi düzenlemesi 512 ilçeyi kapsıyor. Bedelsiz olarak verilmesi planlanan 4.,5. ve 6. kademe gelişmiş bölgelerde ise 178 OSB bulunuyor. İllere bakıldığında ise en fazla OSB Bursa, İzmir ve Ankara'da yer alıyor.


Bedelsiz arazi uygulamasında beşinci kademede bulunan Adilcevaz ile birlikte Ahlat ve Altıncı kademede bulunan Güroymak, Hizan ve Mutki ilçelerinde yatırımcılara %100 bedelsiz arazi verilmesi kararı alındı.

Daha önce yayımlanan kararnamede bedelsiz arazinin verildiği 5 ve 6. derece kademe gelişmiş ilçelere, 4. kademe gelişmiş ilçeler de eklendi. Son düzenleme ile bedelsiz arazinin verileceği ilçe sayısı da 512'ye çıkmış oldu.

Resmi Gazetede yayımlanan karar ile daha önce OSB bölgeleri için tanımlanan bedelsiz arsa tahsisi için değişikliğe gidildi ve kapsam büyük oranda genişletildi. Yapılan değişiklik ile beraber dördüncü kademede bulunan Tatvan ilçesi de yatırımcılar %100 indirimli arazi tahsisinden yararlanabilecek.

Düzenlemede 1. kademede yer alan 56 ilçe için indirim uygulanmazken, 2. kademedeki 173 ilçeye yüzde 60, 3. kademedeki 229 ilçeye ise yüzde 80 indirim yapılıyor.


OSB'lerdeki boş parselin tamamının yatırımcılara tahsis edilip, yatırım yapılması halinde yaklaşık 200 bin kişilik ilave istihdam sağlanmasının mümkün olacağı belirtiliyor.

Yatırımcının belirlenen şartlara uymadığının veya mücbir sebepler hariç öngörülen sürede yatırımı tamamlamadığının tespiti halinde, herhangi bir yargı kararı aranmaksızın parsel tahsisi iptal edilecek.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 7905 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.