1. YAZARLAR

  2. Cafer AKDENİZ

  3. Batının Yüzsüzlüğü
Cafer AKDENİZ

Cafer AKDENİZ

Yazarın Tüm Yazıları >

Batının Yüzsüzlüğü

A+A-

Ey insanlık ne oluyor, niye hep İslam ülkelerinde kan ve göz yaşı akıyor. Dünyaya gözümü açtığımdan beri hep bunu görüyorum. Bunun bir hikmeti varda biz mi anlamıyoruz. Yıllar geçti savaşlar bitti derken yeni yeni savaşlar oluyor; insanlar ölüyor. Şehirler, aileler, toplumlar harap oluyor. Geride harabeler, yetimler mazlumların ahı kaldı. Yoksa bunların tümü cenneti kazanmamız için imtihana mı tabi tutuluyoruz da bunlar bu dünyadaki karşılığı mıdır. Yoksa bizler imtihanı veremediğimiz için mi bunlar başımıza gelmektedir. İslam ümmetinin görevi olan yeryüzünün imarı, insan neslinin ıslahı çalışmaların, gereği gibi çalışmamalarından mı kaynaklanmaktadır. Batı bu görevleri yaptı damı başına musibetler ve savaşlar gelmemektedir. 

Hayır şunu görüyoruz Müslümanlar genel olarak insanlık ve gelecek için batılılardan çok daha insancıl ve zararsız olup kendilerini tüm yeryüzünün imarı ve ıslahı için çalışmakla mükellef addederken, batılılar yeryüzünün fesada ve zarar uğramasında başı çekmekte, bencil yaşamlarını devam ettirmek uğruna kendilerinden olmayanların her türlü haksızlık ve zulme duçar bırakmaktan geri durmuyorlar. Bugün Ortadoğu ve dünyanın diğer geri kalan kısımlarınki savaş, gözyaşı ve kan bütün bu zalimlerin bencil ve doymak bilmeyen emellerinin karşılığıdır. Ama bir şeyi unutuyoruz, Müslümanlar insanlığın kurtuluşu ve uhrevi hayat hesaplarını yaparak çalışırken, batılı ve inançsızların böyle bir hesabı yoktur. Böyle bir hesabı olmayan batı tabiki imtihana tabi tutulmasında Müslümanlar gibi olmayacaktır. Onlar için ne varsa bu dünyada; doğar, yaşar ve ölürüz. Hayat dediğin bu dünyadan ibarettir. İşte fark buradadır. Ahiret cennet hesabı olanlar çetin bir imtihanla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu konuda ilahi mesaj imdadımıza yetişmektedir. ‘Andolsun biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdeleyeceğiz.’(Bakara 155. Ayet) 

Bugün islam ve insanlığı, yaşadığı beldelerde bir imtihan verilmektedir. Uzun vadede bu dünyada keyif veren yaşantı , rahatlık, mutlu yaşam bulamayacaklardır. Çünkü Müslüman ve iyi insan olduğunu söyleyenler imtihana tabi tutulacaklardır. İmanlarını ispatlamaya çağrılacaklardır. İman ettik Müslüman olduk demek yeterli olunmayacağını yine ilahi mesajda bize bildirilmektedir. ‘İnsanlar sadece iman ettik diyerek sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar? Andolsun, onlardan öncekilerini sınadık . Allah doğruları da bilmekte ve gerçekten yalancıları da bilmektedir.’(Ankebut Suresi 2 ve 3. Ayet) 

Sonuç olarak ahiret ve cennet hesabı olanlar bunun karşılığını da vermeye, sürekli kendilerini ve ortamlarını psikolojik olarak hazırlamalıdırlar. Yoksa zalimlere, tağutlara, geçici süper devletlere, birleşmiş milletlere, NATO’lara, iforlara, çekiç güç, balyozculara bunların fikir babaları olan Amerika’ya İsrail’e, belki batı çetesine dayanarak imtihanı vermeleri mümkün değildir. Allah rızasını ve uhrevi hayatı düşünenler, cennet ehli ile birlikte olmak, birlikte çalışmak ve birlikte mücadele etmekte geçer. Ancak Allahtan niyazımız Müslümanların dünyevi ve uhrevi çalışmalarında zalimlerin oyunlarını boşa çıkaracak feraset, hikmet, bilgi ve erdem sahibi olmalarıdır.

Bu yazı toplam 2044 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.